Pistolafdelingen Falling Taget

Våbentype Dicipliner Skiver Konkurrencer
FallingTaget Politiskole Match 4-klub Vinterskydning Pistolafdeling info

Midlertidigt er denne type skydning indstillet

Skydningerne foregår på Københavns Skyttecenter, Selinevej 5, 2300 Kbh. S   -   Banesektion A0
  Ansvarlig for Fallen Target arrangeret af Rødovre Skytteforening's Pistolafdelingen
  Skytter, der ikke tidligere har skudt Falling Target , vil blive afkrævet aflæggelse af en prøve i sikkerheden samt i reglerne for Fallen Target  og Bane A0 omkring denne disciplin. Kan aflægges på stedet.

Træningstider Vinterhalvåret – 1 september – 31 April   Sommerhalvåret – 1 maj – 31 august
  Lørdage   og   Søndage   Alle ugens dage er mulige
        Juli md. – Ingen skydning  - Ferielukket

Skydetider

Planlagte skydetider findes på Rødovre Skytteforenings hjemmesidens kalender og på Kbh.’s Skyttecenters hjemmeside under reserverede baner (25 m - A0) se under Initialerne med PK (Poul Kjeldgaard) eller RS.

Skydningen vil være tilrettelagt som en træningsskydning for en RS-konkurrence i Fallen Target.
  Der skydes med Pistol og Revolver
Godkendte cal. - .32 - .38 – 9 mm
Ammunitionen skal være fuldkappet og rundnæset

Der skydes ikke med magnum-ammunition – Blykugler / semi-Wadcutters må ikke anvendes

Priser for en skydning Pris for skydning kr. 35,00 ekl. ammunition
  1 Skydning består af 3 serier til de 5 Faldmål

Beskrivelse af skydningen

Der skydes til en faldbar skive, der er lavet i et særligt neylon-materiale, hvorfor den kan tåle op til 5000 træffere før den bliver delvist ødelagt. Skiven er ret tyk og har en diameter på 20 cm – Der er 4 gule skiver og 1 rød.
Ved påskydning fældes skiven.

Baneopstillingen til den enkelte skytte dækker over 5 standpladser, for hver skydning.
Der er kun een skytte + banekommandøren fremme på standpladsen ad gangen.

Skydningen er tilrettelagt således, at man påskyder 1 skive ad gangen med 1 skud og kan gå tilbage gentagne gange i forsøget på at ramme de skiver, der ikke er fældet.

Udgangspunktet er ud fra den røde skives placering og banekommandøren giver lige inden klarmeldingen oplysning om rækkefølgen. Dette indebærer, at der bliver tale om skydning fra midten og ud til højre eller venstre side – fra højre side mod venstre – fra venstre side mod højre. (Der findes flere kombinationer)

Pointberegningen sker ud fra den forbrugte tid, antal afgivne skud og antal fældede skiver.
Den forbrugte tid og antallet af skud registreres elektronisk.

Bedste serie er således – kortest tid, færrest antal skud, flest trufne skiver.
Skudafstandene er fra 8 m til 25 m.
(På den aktuelle bane startes der på 8 m og skydninger på nogle bestemte afstande er ikke tilladt – disse vil blive påvist)

Der er ingen begrænsninger på antallet af skud i pistolmagasinet eller i tromlen på en revolver, andet end den fysiske. Herfor forventes det, at skytterne er sig sikkerheden ekstra bevidst.
Genladning med ekstra opladt magasin/Speed-Loader er tilladt, for fortsat skydning mod ikke fældede skiver.

De to typer skiver der benyttes